Maxpo 2022 – Jekko-mininostureita Ramirentille

Julkaisi24 toukokuun 2022 Luokka:

Konepörssin artikkeli:

Tuotepäällikkö Toni Kytöviita saapui Maxpossa Kurko Crane Oy:n osastolle vastaanottamaan kaksi täyssähkökäyttöistä Jekko-mininosturia. Kyseessä on merkin ensimmäiset koneet Ramirent Finland Oy:lle. Tosin muunmerkkisiä mininostureita vuokralle on tarjottu jo aiemminkin.

”Konetyyppi alkaa olla jo tuttu asiakkaille ja niiden monipuolisuus, hyvä kapasiteetti ja kompaktius on oivallettu. Jekko edustaa nyt kehityksen seuraavaa sukupolvea ja odotamme mielenkiinnolla, millaisen vastaanoton ne kentällä saavat”, aloittaa Kytöviita.

 

Ramirentin tuotepäällikkö Toni Kytöviita (vas.) ja Kurko Cranen myynnissä toimiva Kimmo Koponen toteavat täyssähkökäyttöisyyden lisääntyvän nostimissakin. Nyt Ramirentin kalustossa on kaksi uutta litiumakuilla varustettua Jekko-mininosturia.

 

”Tämän suuremman mallin, eli litiumakustolla varustetun SPX650:n nostoetäisyys jibillä on yli 23 metriä. Siinä on hydraulisesti hallittavat tukijalat ja maksimissaan se kykenee viiden tonnin taakan käsittelyyn”, kuvailee Jekon myynnissä toimiva Kimmo Koponen.

Jekko SPX650 -mininosturia saa vielä operoida ilman nosturikorttia. Hydraulinen jibi kulkee mukana kätevästi puomin alla. Myös erilaiset noston apuvälineet ja työkalut saa sopimaan isoihin työkalulaatikoihin.

Toinen Ramirentille myyty malli on pykälää pienempi, niin ikään täyssähkökäyttöinen SPX532. Sen nostoetäisyys on jibillä 17,2 metriä ja maksimi nostokyky 3,2 tonnia. Nippuun ajettu kone mahtuu kulkemaan sisätiloihin 800 millimetriä leveästä ovesta.

”SPX532 soveltuu erinomaisesti esimerkiksi työmaiden vinssikoneeksi nostamaan taakkoja kerroksissa. Myös ikkuna- ja sandwich-elementtien asennuksiin se on oiva apu. Alhaisen kokonaispainon ja telojen ansiosta sillä on helppo päästä vaikeasti saavutettaviin työkohteisiin, kuten esimerkiksi mökin rakentamiseen saaressa”, jatkaa Koponen.

Molemmat mallit on varustettu monipuolisella radio-ohjauksella, josta esimerkiksi telojen levitys/kavennus nyt onnistuu.

”Akkujen varaus riittää koko normaalinpituisen työpäivän ajaksi ja yöaikainen lataus antaa taas täydet tehot seuraavaan päivään. Akkuja voi ladata toki myös työskentelyn aikana”, lisää Koponen.

”Mininosturi on monipuolinen ja kustannustehokas ratkaisu niihin hieman erikoisempiin, vaativimpiin ja ahtaisiinkin kohteisiin. Akkukäyttöisyys työmailla lisääntyy koko ajan. Monet tilaajatahot ja varsinkin julkinen puoli sitoutuvat jo työmaiden vähäpäästöisyyteen sekä ympäristöystävällisyyteen. Yhden osan muodostavat työkoneet, joskin niiden osuus voi olla koko työmaan päästöistä varsin pieni. Yhdellä työmaallakin suurin päästöjen vähentäminen saatiin aikaiseksi, kun reunakivien toimittaja vaihdettiin kiinalaisesta suomalaiseen. Logistiikalla on suuri merkitys. Työmaiden ympäristöystävällisyyttä pitäisikin enemmän tutkia kokonaisuutena kuin yksittäisiä työkoneita tuijottamalla”, tietää Kytöviita.

”Nostimiin täyssähköisyys sopii erinomaisesti, sillä se ei karsi ominaisuuksia eikä rajoita käyttökohteita. Pikemminkin päinvastoin.”

”Kun teemme Ramirentille hankintoja, on ostettava kohde ja sen ominaisuudet tärkeitä, mutta ehkä vieläkin tärkeämpää on toimiva jälkimarkkinointi ja tekninen tuki. Kurko Crane on luvannut taata meille nopean avun ja tuen koko Suomen alueella, sillä Ramirentillä on toimipisteitä etelästä pohjoiseen. Nämä Jekotkin saattavat kulkea asiakkailla Hangosta Kuusamoon”, lisää Kytöviita.

”Uusien tuotteiden, kuten Jekkojenkin kohdalla, maahantuojan antama käyttökoulutus on myös oleellinen asia. Nämä ovat teknisesti edistyksellisiä koneita, joten me annamme sitten saamaamme käyttöopastusta eteenpäin asiakkaillemme”, lopettaa Kytöviita.

 

Kirjoitaanut: Olli Päiviö – Konepörssi (alkuperäinen artikkeli luettavissa: https://koneporssi.com/tyokoneet-2/maxpo-2022-jekko-mininostureita-ramirentille/

Lisätietoja

Ota meihin yhteyttä!


Myynti:
Antti Alatalo
/ +358 40 777 1320

Tommi Kolehmainen
/ +358 40 777 1320

Huolto ja Tekninen tuki:
Jarno Taavitsainen
/ +358 40 629 0376

    Voglio iscrivermi alla newsletter Jekko e/o ricevere vostre informative