Markkinoiden paras mininosturi

Julkaisi24 lokakuun 2019 Luokka:

Uuden sukupolven mininosturi

Baumassa julkistettu ”äs pee äx 532 ” oli maailman suurimmilla nosturimessuilla Jekon parrasvaloissa. Nosturi otti julkaisunsa jälkeen kovasti tuulta siipiensä alle ja myyntikäyrät kasvoivat kiitettävästi ympäri maailmaa. Tämän selittää yksinkertaisuudessa se, että markkinoilla on tällaiselle nosturille kovasti tarvetta.

Mininosturi SPX532 on yksi vuoden 2019 merkittävimpiä uutuuksia. Kone on omassa kokoluokassaan markkinoiden vahvin malli. Nosturin tuotekehityksessä on otettu tärkeä harppaus eteenpäin, joka käy ilmi muun muassa koneeseen saatavissa optioissa ja nosturin suorituskyvyssä sekä entistäkin tarkemmissa liikkeissä. Pinnan alla piilee uutta ja parempaa teknologiaa, sekä kuten huomata saattaa Jekko on muotoillut koneen edeltäjiään komeammaksi. – Vientijohtaja Alberto Franceschini’

 

 

Jekko mininosturit kasvavat kokoluokkien lisäksi myös paremmiksi mininostureiksi.

Tuotekehityksen ja parhaan suorituskyvyn kärki edellä tehty spx532 ”nostaa tasoa” moneen tapaan. Kone tarjoaa huomattavan nostokyvyn suhteessa sen painoon, mittoihin ja tuenta-alueeseen. Oman kokoluokkansa vahvin mininosturi pystyy kulkemaan  yhden oven läpi. (80cm standartiovista)

Uudella vakautus-, sähkö- ja hydraulijärjestelmällä tehdään nostohommista entistäkin sulavampaa. Olemme kuvailleet konetta ”smootheimmaksi” mininosturiksi, koska tarkkuus on muihin käyttämiimme mininostureihin verrattuna ylivoimaisesti paras. Tätä maustaa Jekon uusi  ja käyttäjäystävällisempi radio-ohjain, jonka ohjaimista pystyy aktivoimaan kaiken.

Voimaa kuin pienessä kylässä

Kokoluokkansa vahvin mininosturi nostaa vierestä peräti 3,2 tonnia ja täydellä ulottuvuudellakin voidaan käsitellä jibillä yli sataa kiloa. Peruspuomilla päästään vaakaan lähemmäksi kymmentä metriä ja ylöspäin 12 metriin. Peruspuomilla pystyy kuljettamaan max. 400kg ja Jibillä 150 kg. (pick & carry)

Vakautusjärjestelmä

Vakautusjärjestelmä on päivitetty siten, että kukin tukijalka kääntyy 0 ° – 90 °. (aiemmin 0 ° – 45 °) Tukijalat on myös mahdollista säätää monipuolisemmin erillaisiin kallistuskulmiin. Tukijalkojen monipuolisemmat kallistuskulmat parantavat vakauttamista ja helpottavat työalueelle petaamista. Koneella ei olla pelkkien tukijalkojen varassa vaan mallissa on luonnollisesti kuormanvalvonta,- puomiin nostamisen esto- ja diagnostiikkajärjestelmät.

<p>Double Outrigger Leg Position</p>

JIB

Mininosturia on parannettu entisestään myös 1 tonnin hydraulisella jibillä, jonka enimmäiskorkeutta voidaan verrata jo  itseään isompien nosturien kokoluokissa. Maksimi ulottuvuus jibillä on 14,8 metriä ja nostokorkeudeksi saadaan samalla varustuksella 17,3 metriä.

Uutena ominaisuutena jibi kulkee koneen mukana erittäin helposti, nimittäin  oman puomin alla. Tämän ansiosta Jib ei vaikuta puomin nostoarvoihin. (aikaisemmissa puomin kylkeen käännettävä malli) Jibin voi asentaa suoraan ”lepoasennostaan” käden käänteessä. Peruspuomilla pystyy työskentelemään normaalisti Jibin ollessa kyydissä mukana.  Kaksipiirinen lisähydrauliikka mahdollistaa  yhtäaikaisen  jatkeiden käytön ja kulman säätämisen. Jibi painaa 210 kg.

Hydraulijärjestelmä ja uusi radio-ohjain

SPX532 on varustettu hydrauliikkajärjestelmällä, jolla nosturin työskentely toimii entistä sulavammin ja täsmällisemmin liikkein. Tämän mahdollistaa uudella teknologialla varustettu hydrauliikkalohko, joka yhdessä ohjauselektroniikan ja radio-ohjaimen kanssa tuottaa entistäkin vakaammat liikkeet. Jekko uudisti mallin myötä myös radio-ohjaimensa. Kaikki toiminnot voidaan aktivoida suoraan radio-ohjaimen avulla.

Lithiumakut tai sähkäkäyttöinen/Diesel

Koneeseen on valittavissa litiumakut (5,5 kW) Akut kestävät normaalissa asennustyössä koko päivän. Jatkuvassa käytössä työtä voi tehdä n. 3,5 h. Perinteisiin akkuihin poiketen Litium akkuja voidaan ladata työtä tehdessä.

Toisena vaihtoehtona on Kubotan dieselmoottori(16,1 kW) ja valovirta/kolmivaihevoimavirta. Akkukäyttöiset mininosturit eivät ole vain ympäristöä säästäviä, vaan myös kustannustehokkaampia ja käyttöasteeltaan korkeampia.  On sanomattakin selvää kuinka pakokaasuton ja hiljainen nosturi on sisätyöskentelyssä kaikille eduksi. Akkukäyttöisistä nostureista on kirjoitettu myös oma artikkeli: https://www.jekko.fi/jekoilla-paivan-eko-teko/

J-connect

Kone voidaan varustaa Jekon kehittämällä etäyhteys-järjestelmällä. J-connect mahdollistaa mm. koneen paikannuksen, etätuen, ohjelmiston päivittämisen, raportoinnit ja kaiken tärkeän reaaliaikaisen tiedon. Lue J-connectista lisää tästä artikkelista: https://www.jekko.fi/etatuki-ja-valvonta-tapahtuu-missa-vain-j-connectilla-sovellus-jekko/

Perustiedot:

• Mitat: 3255 x 770 x 1960 mm
• Max. nostoarvo: 3200 kg
• Koneen paino: 2350 kg (lukuunottamatta optioita)
• Moottori: D902-E4B diesel ja/tai valovirta/kolmivaihevoimavirta sekä lithiumakut
• Max. korkeus (jibillä): 17.3 m
• Max. ulottuvuus (jibillä): 14.8 m
• kääntyvyys: ympäripyörivä 360°

Tätä klikkaamalla pääset SPX532 sivulle!

 

 

 

Lisätietoja

Ota meihin yhteyttä!


Myynti:
Antti Alatalo
/ +358 40 777 1320

Tommi Kolehmainen
/ +358 40 777 1320

Huolto ja Tekninen tuki:
Jarno Taavitsainen
/ +358 40 629 0376

    Voglio iscrivermi alla newsletter Jekko e/o ricevere vostre informative